Відкриття дитячого простору у Ратуші



20 лютого у Теребовлі відбулася презентація простору для дітей у Ратуші.


Проект реалізовано Благодійний фонд «Рокада» (м.Тернопіль) за підтримки UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні з метою проведення заходів, гуртування спільнот громади за участю представників ВПО. Меморандум про співпрацю Теребовлянської громади із цим фондом було підписано у березні 2023 року.


У презентації взяли участь представники БФ «Рокада», UNHCR Ukraine, Теребовлянська міська рада, туристично-інформаційного центру, біблотеки Теребовлянська Княжа Книгозбірня , громадських організацій міста. Завітали у Ратушу й мами з дітьми, для яких психологи благодійного фонду провели цікаві тренінги.


Про громадський простір у Ратуші
У 2021 році Ратуша у м.Теребовля змінила своє функціональне призначення. До цього тут розміщувалась міська рада. Після переїзду органу місцевого самоврядування у інший адмінбудинок, у Ратуші запрацювало КП Туристично-інформаційний центр м. Теребовля , команда якого надає екскурсійні послуги та забезпечує можливість виходу на оглядовий майданчик вежі. Також тут функціонує громадський простір, який у 2021 році облаштований у співпраці команди туристично-інформаційного центру та громадських організацій міста: «Медіацентр.Теребовля», «Центр цифрогового розвитку громади», «Весь світ в очах дитини», жіноча спільнота “Дівочі посиденьки”.


Тут організовуються заходи, тренінги, гуртки, майстер-класи, презентації, зустрічі. Для цих потреб в межах простору є конференц-зал з проектором, коворкінг, офіс підтримки підприємництва та громадської активності. Меблі та технічне оснащення для цього приміщення було придбано Програма DOBRE в рамками проекту «Облаштування медіацентру у Теребовлянській громаді» у 2019 році.


Дитячий простір і його можливості
У цьому році за підтримки БФ «Рокада» в межах громадського простору облаштовано окрему дитячу ігрову кімнату із спеціальним покриттям, стелажами, модульними м’якими меблями, придбано речі для організації дозвілля: іграшки, книги, настільні ігри, розмальовки, канцелярію. Зроблено все і для зручного очікування та перевзування – для цього омебльовано невелику прихожу.
Придбано також речі, завдяки яким велика конференц-зала у Ратуші стала дружньою для дітей та заходів для діток: м’які крісла груші, великі розкладні-столи для майстер-класів. Крісла-груші допоможуть створити неформальну обстановку в залі для перегляду фільмів, мультфільмів, спілкування, теплих зустрічей для дітей, молоді та дорослих.


Автори проекту передбачають використання усіх транспортабельних речей в тому числі і для організації дозвілля на різних локаціях міста: навчання, спілкування, тематичні пікніки, майстер-класи: розкладні столи із розкладними лавочками, крісла-груші, модульні меблі, вулична колонка з мікрофонами.
Ще завдяки благодійному фонду для громадського простору придбано Екофло (пристрій, що зможе забезпечити роботу у разі вимкнення електроенергії), кольоровий принтер (для можливості роздуковувати роздаткові матеріали для занять), пилосос (для якісного прибирання).


Згідно проекту кімната буде:
– зручним простором для дітей, чиї батьки прийшли відвідати заходи, зустрічі (в тому числі для сімей ВПО),
– буде кімнаткою перезавантаження і відпочинку для дітей, які беруть участь у майстер-класах, навчаннях
– самодостатнім простором для організації часу для невеликих груп дітей та індивідуальних занять (розвиткові заняття для мам з дітьми, зустрічі із психологом, логопедом).


Коментарі